Tilbake til forsiden Hverdagslivet
Er plassen vi snakker om alt. Her er alle velkommen for å ta en prat.
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 




oppskrift på grovt brød???

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Matprat
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Frikka
Gjest





InnleggSkrevet: ti. nov. 14, 2006 18:50    Emne: oppskrift på grovt brød??? Svar med sitat

Er det noen som har oppskrift på brød.. med grovbakst mel og sammalt mel eller lignende?? tenkte å bake brød, men finner ikke no oppskrift uten for mye dikkedarier....
Til toppen!
Sander&Sabine mamma
Administrator


Registrert: 21.10.2005
Innlegg: 27857
Bosted: Loesmoen, Hokksund 32år!! :)

InnleggSkrevet: ti. nov. 14, 2006 18:57    Emne: Svar med sitat

hmm veronica baker brød stadig vekk så det har sikkert hun...
jeg må innrømme jeg ikke er no flink til å bake brød jeg... hehe...
_________________



Et barn er en engel hvis vinger krymper i takt med at bena vokser!!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
veronica
Administrator


Registrert: 21.10.2005
Innlegg: 22073
Bosted: Bor i Hønefoss og er en 79 modell :)

InnleggSkrevet: ti. nov. 14, 2006 19:27    Emne: Svar med sitat

HAr joksa jeg da! Har kjøpt sån ferdigblanding av Møllerens som heter matpakkebrød! Det er kjeeeempegodt. Og inneholder ikke sån masse frøgreier! Men er grovt fordet!
_________________



Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Frikka
Gjest





InnleggSkrevet: to. nov. 16, 2006 13:38    Emne: Svar med sitat

da skal jeg prøve det. er ikke sånøye at det er frø i det, men er så mange oppskrifter hvor man skal ha så mange rare melsorter osv hehe
Til toppen!
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: to. nov. 16, 2006 14:47    Emne: Svar med sitat

Lettvint Havregrynsbrød

Dette er et kjempegodt brød med den gode, nøttaktige smaken av havre. Den lange hevetiden gir brødet ekstra god smak, og arbeidsinnsatsen er minimal.



2 brød



50 g gjær

1 liter kaldt vann

1 ss grovt eller fint salt

1 dl hvetekim

4 dl havregryn

18-20 dl hvetemel



Smuldre deigen i en bakebolle. Varm noe av vannet til 37° C, hell det over gjæren og rør den ut. Ha i resten av vannet sammen med saltet, hvetekim og havregryn. Rør godt. Ha i så mye hvetemel at deigen så vidt slipper bollen.

Dryss litt mel over deigen og dekk til med plast eller et fuktig bakeklede. La deigen heve i minst 2 timer ved værelsestemperatur. Kna deigen på bakebordet og tilsett litt ekstra mel om nødvendig.

Del deigen i 2 like store emner. Form dem til to sprekkfrie, runde brød. (Selvsagt kan du også lage avlange brød om du ønsker.) Dryss på litt mel og sett brødene på en bakkepapirdekket stekeplate. Dekk til brødene med plast eller bakeklede og etterhev i ca 1 time. Skjær et par snitt i hvert av brødene med en skarp kniv.

Stekes på nederste rille i ovnen ved 275° C i ca 10 minutter, senk varmen til 200 grader og stek i ytterlige 20 minutter.

Brødet avkjøles uten å dekkes til, da beholder det den sprø skorpen.


”Hjertebrød”

Med såpass mye grovt mel, helkorn og kli i deigen skulle dette bli et brød som kan hjelpe til å få skikk på fordøyelsen. Brødet er mettende og godt på smak, og vil forsvare sin plass som frokost- og matpakkebrød.



2 brød



3 dl sammalt rug, grov

100 g hvete helkorn

4 dl vann

50 g gjær

2 ½ dl vann

3 dl rugmel

2 ss margarin/olje

1 ½ ts. salt

½ dl havrekli

7-8 dl hvetemel



Legg den sammalte rugen og hvetekornene i bløt i 4 dl vann natten over. Rør gjæren ut i litt lunkent vann, og bland den sammen med rugen og hvetekornene som har stått i bløt. Tilsett resten av det lunkne vannet, rugmel, margarin, salt, havrekli og en del av hvetemelet. Elt deigen ekstra godt. Reguler konsistensen på deigen med hvetemel. Deigen bør ikke være for fast. Dekk deigbollen med plast. La deigen heve i 25-30 minutter. Ta den på bordet og del den i to. Form den til avlange eller runde brød. Rull emnene på godt fuktet kjøkkenpapir, og dypp dem i havrekli eller grovt mel. Legg brødene på plate dekket med bakepapir. Dekk dem med klede, og la dem heve i ca. 30 minutter. Snitt i emnene med skarp kniv eller barberblad.



STEKING: Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200ºC i 35-40 minutter. Avkjøl dem på rist.
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Annonsør






Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: to. nov. 16, 2006 14:49    Emne: Svar med sitat

Godt grovt brød

Kli og havregryn suger til seg mye fuktighet. I deiger med tilsetning av kli og havre må det derfor brukes mer væske enn i vanlige brøddeiger. Blanding av flere kornslag gir brødene ekstra fyldig smak.



2 brød



1 liter blanding av vann og melk

50 g gjær

2-3 ts. salt

1 ss sukker

3-4 ss soyaolje

2 dl hvetekli

1 dl hvetekim

2 dl havregryn

4 dl sammalt rug, grov

4 dl sammalt hvete, grov

7-8 dl hvetemel



Varm væsken til 37ºC. Rør gjæren ut i litt av væsken, og bland all væsken i deigbollen. Ha i saltet, sukkeret, soyaoljen, hvetekliet, hvetekimen, havregrynene, den sammalte rugen og hveten.



Elt deigen godt sammen. Tilsett hvetemel til passe fast deig. Hvis deigen blir bløt med den melmengden som er angitt i oppskriften, må det eltes i litt mer. Deigen skal være glatt og smidig og ha god konsistens. Dekk deigen med plast, og la den heve 30-40 minutter på et lunt sted. Ta deigen på bordet. Kna den smidig. Tilsett mer mel om nødvendig, men lag ikke deigen for fast. Del deigen i to, og elt emnene godt. Form dem til brød og legg dem i godt smurte former på 1 1/2 liter. Dekk dem med klede og etterhev i ca. 30 minutter.



STEKING: Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200ºC i ca. 1 time.



Avkjøl på rist.



Fars beste brød

2 brød



2 dl helkorn av hvete

2 dl varmt vann

50 g gjær

6 dl lunket vann, 37°C

2ss olje

1 ss salt

3 dl kli

13-15 dl hvetemel (for ett litt grovere brød kan du erstatte 3 dl hvete med 3 dl sammalt hvete)



Hell varmt vann over helkornene og la det stå i vel 1 time. Kornene kan også ligge i kalt vann over natten.

Smuldre gjæren i en bakebolle. Slå over det lunken vannet og rør ut gjæren. Ha i kli, salt og helkornene. Til slutt arbeider du inn så mye av hvetemelet at deigen slipper bakebollen.

Sett deigen til heving på et lunt sted tildekket med plast eller et fuktet kakeklede i ca 1 time. Slå ned deigen og arbeid inn noe mer mel om nødvendig. Del deigen i 2 deler og form dem til brød som legges i 2 godt smurte 2 liters former.

Etterhev brødene ca 1 time på et lunt sted, godt tildekket. Stek brødene midt i ovnen ved 200°C i ca 45 minutter. Brødene er ferdige når du kan hører en hul lyd når du banker på dem på undersiden.



Avkjøl brødene på rist. Disse brødene smaker deilig når de er nybakt, men egner seg også utmerket til frysing.



Karvebrød

2 brød



5 dl skummet melk

1 ss olje

25 g gjær

1 ss sirup

2 ts. støtt karve

1-2 ts. salt

8 dl sammalt rug, fin

5-7 dl hvetemel

karve til pynt



Varm melken til 37°C og tilsett oljen. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i litt av deigvæsken.

Tilsett resten av væsken, sirup, karve, salt, sammalt rugmel og mesteparten av hvetemelet, men la det bli igjen 1-2 dl til senere utbaking.

Elt deigen til den blir fast og smidig. Dekk med plast eller et fuktig bakeklede og la deigen heve på et trekkfritt sted i 1-1 ½ time.

Kna deigen godt på et melet bakebord. Tilsett mer mel om nødvendig. Del deigen i to og form brød som legges på et smurt stekebrett. La brødene etterheve tildekket i 30-45 minutter. Prikk brødene med en gaffel og pensle dem med vann. Dryss karve over.

Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 225°C i 25-30 minutter. Brødene skal høres hule ut når du banker på dem på undersiden. Avkjøl på rist.
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: to. nov. 16, 2006 14:50    Emne: Svar med sitat

Henriks kornbrød

2 brød



8 dl vann, 37°C

4 ss olje

50 g gjær

1,5 dl solsikke kjerner

1,5 dl linfrø

3 dl sammalt rug grov

3 dl havregryn

1 dl hvetekim

2 ss sukker

2 ts. salt

12 dl hvetemel



Ha vannet og gjæren i en bolle og tilsett olje, rør ut gjæren. Hell så i solsikke kjernene, linfrøne, sammalt rug grov, havregryn, hvetekim, sukker og salt. Rør godt sammen så kan du tilsette hvetemel til deigen blir passe smidig og løsner eller nesten løsner fra bollen.

Sett så brødene til heving under fuktet bakeklede i 1 time.

Kna så deigen på et melet bakebord, del deigen i 2 og form disse som brød og legg de i 2 smurte 2 liters former. Pensle brødene med vann og dryss lettkokte havregryn over. La brødene etterheve i 1 time under et fuktet bakeklede.

Brødene stekes på 200°C i ca 45 min.
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Matprat Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 2 timer
Side 1 av 1

 

Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no