Tilbake til forsiden Hverdagslivet
Er plassen vi snakker om alt. Her er alle velkommen for å ta en prat.
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 




Oppskrifter!

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Matprat
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
veronica
Administrator


Registrert: 21.10.2005
Innlegg: 22073
Bosted: Bor i Hønefoss og er en 79 modell :)

InnleggSkrevet: ti. aug. 22, 2006 13:47    Emne: Oppskrifter! Svar med sitat

Har egen side for oppskrifter på hjemmesia nå. Så om dere har noen gode å komme med så skriv dem inn her!
_________________



Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: ma. aug. 28, 2006 13:40    Emne: Svar med sitat

Jordbæriskake


Ingredienser
Bunn:
1 pk søt kjeks f.eks Gjende
100 gr melange margarin
2 ss sukker

Is:
1/2 l frosne jordbær
2/3 dl sukker

2 dl sukker
2 eggehviter
1 ss sitronsaft
1/8 ts salt

2 1/2 dl kremfløte

Slik gjør du
Bunn:
Knus kjeksen. Smelt melangen, og bland i sukker og kjeks. Legges i bunnen av rund form. (26 cm i diameter), sett den i kjøleskapet.

Is:
La jordbær og 2/3 dl sukker stå og trekke i 1/2 time.
Sukker, eggehviter, salt og sitronsaft skal piskes sammen med jordbærene i 15 minutter eller til det er stivt.
Pisk kremfløten og bland sammen med det andre. Helles over bunnen, dekkes med folie og settes i fryseren.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Skal ikke i stekeovn, Velegnet til frysing
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: ma. aug. 28, 2006 13:40    Emne: Svar med sitat

Hveteboller

Denne deigen kan en bruke til skillingsboller,skoleboller,rosinboller og ambrosiabrød.
Ingredienser
1000 gram vann +
2100 gram hvetemel
500 gram margarin
300 gram sukker
175 gram gjær
15 gram kardemomme
10 gram salt

Slik gjør du
Bland det tørre i en bolle, smuldre i margarinen og tillsett væsken.
Rør til en smidig deig.(det kan være en trenger å justere med litt mere vann)
La deigen forheve i ca. 1/2 time.
Lag de forskjellige bollene.
Etterhev i ca 1/2 time.
Stekes midt i ovnen,225 grader i ca 10 minutter.

Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: ma. aug. 28, 2006 13:41    Emne: Svar med sitat

Havremargkjeks

Havremarg fås i helsekostforretninger. Dette er en stor oppskrift. Kjeksene er gode med smør og brunost.
Ingredienser
750 g hvetemel
500 g havremarg
250 g margarin
180 g sukker
1 stor ss hjortetakksalt
5 dl melk
litt salt

Slik gjør du
Legg harvremarg i bløt i melken i 2-3 timer. Bland alt. Kjevl og skjær i firkanter, eller stikk ut
runde kjeks med et glass. Stek ved 180 grader til de er lysebrune.
Spesielle egenskaper
Uten egg
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: ma. aug. 28, 2006 13:42    Emne: Svar med sitat

Olivenbrød

Tre brød.
Ingredienser Bilde
6 dl lunkent vann
50 g gjær eller
1 pose tørrgjær
3 dl sammalt hvete, grov eller fin
12 dl hvetemel
1 ss hakket, frisk rosmarin
eller 1 ts tørket
ca. 30 svarte, steinfrie oliven-grovhakkede
1 ts salt

Slik gjør du
Bland fersk gjær i vannet, evt. bland tørrgjær i melet. Bland resten og ha i bakebollen. Arbeid deigen godt sammen, bruk gjerne maskin. La deigen heve til dobbel størrelse under plast. Kna deigen gjennom og del den i tre like store deler som formes til lange brød. Hev på kledd plate. Dynk brødene med vann og stek de nederst i ovnen ved 220 grader i ca. 40 minutter.
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Annonsør






Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: ma. aug. 28, 2006 13:42    Emne: Svar med sitat

Englenes konjakk-kake

en festkake og virkelig himmelsk !!Pynt den gjerne etter eget ønske,for dette er kaken som går unna når du får smakt på den:-).Liker du sjokolade så pynt med "opera mints"
Ingredienser
4 egg
2 dl farin
200 gr fint hakka nøtter
50 gr fint hakket sjokolade
1 ts bakepulver

1 pk fløte
50 gr raspet sjokolade
3 ss kokos
ca 4 cl mild cognac
1/2-1 boks hermetiske mandariner

Slik gjør du
Pisk eggedosis, bland de andre ingrediensene og vend i eggedosisen. Stek i form 24 cm, nederst i ovnen på 200 grader ca 30-35 min (Kan gjerne være litt fuktig inni)

Legg kaken på fat når den er kald og dynk med cognac (fortrinnsvis rundt kanten-da det trekker inn mot midten)
Pisk fløten stiv og ha i raspet sjokolade og kokos. Legg oppå kaken og pynt som foreslått eller etter eget ønske.
Sett i kjøleskap og den MÅ trekke i minst 4-5 timer for at smakene skal få blandet seg!!
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Uten hvetemel
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: ma. aug. 28, 2006 13:43    Emne: Svar med sitat

Muffins med peanøtter og Non Stop


Ingredienser Bilde

150 g margarin
1 1/2 dl sukker
2 egg
1 1/2 dl melk
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 dl grovhakkede peanøtter
1 1/2 dl grovhakkede Non Stop

Slik gjør du
Pisk margarin og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg, rør godt om. Ha i melk vekselsvis med mel tilsatt bakepulver. Bland i peanøtter og Non Stop og rør lett sammen. Fyll røren i muffinsformer, stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
veronica
Administrator


Registrert: 21.10.2005
Innlegg: 22073
Bosted: Bor i Hønefoss og er en 79 modell :)

InnleggSkrevet: fr. sep. 08, 2006 22:33    Emne: Svar med sitat

Te- Kake!

150 gr margarin
7 dl melk
50gr gjær(vanlig)
1 ts hornsalt
100 gr(1 dl) sukker
2 ts kardemomme
ca 1 kg hvetemel

Vanlig gjærdeig. Kjevles eller trykkes utover stekeformen. hees, dytt hull i deigen med fingertuppene og tøm smøret over. Mett smørret med sukker og kanelblanding.
Stekes på 200 grader(brødvarme) ca 10- 12 min! Midt i ovnen
_________________



Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Matprat Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 2 timer
Side 1 av 1

 

Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no