Tilbake til forsiden Hverdagslivet
Er plassen vi snakker om alt. Her er alle velkommen for å ta en prat.
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 




Oppskrifter på barnemat

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Småbarnstid
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
veronica
Administrator


Registrert: 21.10.2005
Innlegg: 22073
Bosted: Bor i Hønefoss og er en 79 modell :)

InnleggSkrevet: sø. jan. 22, 2006 23:30    Emne: Oppskrifter på barnemat Svar med sitat

Oppskrifter
Grøter fra 6 måneder


Hirsegrøt
(gir 1—2 porsjoner)

Hirsegrøt kan også lages av hele korn, men da må hirsen bløtlegges i ca. en time i vann for å øke tilgjengeligheten av jernet. Hirsen må skylles i kaldt vann igjen for å fjerne hirsens naturlige såpestoffer. Når hirsen er kokt mør, kan den moses i food processor til en finere konsistens. Denne grøten kan oppbevares i 3 til 4 dager i kjøleskap.

2 dl vann
½ dl hirseflak
litt morsmelk/morsmelkerstatning

ev. frukt- eller bærmos



Kok opp vann.
Rør inn hirseflakene, og la det småkoke et par minutter.
Avkjøl noe.
Tilsett morsmelk eller morsmelkerstatning.


Maisgrøt
(1 porsjon)

Vær oppmerksom på at maismel ikke er det samme som maisenna!


1 dl morsmelk eller morsmelkerstatning
1 ss maismel

Eplepuré
1/2 eple uten skall og kjerne
eller 2 ts eplemos



Bland melk og maismel. Kok opp mens du rører og la grøten koke på svak varme 5 minutter.
Kok opp eple eller eplemos.
Tilsett litt sukker hvis eplet er for surt.
Mos eplepurréen gjennom en sikt, og bland to ts av den i grøten.
Resten dypfryses i ispose til senere bruk.


Havregrynsgrøt med eple
(gir 2-4 porsjoner)



1 dl havregryn, økologiske
2,5 dl vann eller vann blandet med litt melk
Tilsett eplemos



Bland alt kaldt. Varm opp under omrøring, og la grøten koke ca 5 minutter. Smaker godt med litt hjemmelaget eplemos på toppen. Eplemos: skrell og skjær eplene i mindre biter. Kok eplebitene til de er møre, knus dem, og tilsett sukker til eplemosen er passe søt.



Standard grøt
2 ss sammalt hvete
1 dl vann
1 dl melk/morsmelk
1 ss bananpuré eller eplepuré

Bland sammalt mel, vann og melk i en kjele.
Kok opp under omrøring.
La grøten koke 6-7 minutter.
Spe med mer melk hvis barnet synes grøten er for tykk.
Rør banan- eller eplepuré til slutt, og server.



Skorper i melk
(1 porsjon)


1 skorpe
1/2 dl vann
1/2 dl morsmelk eller morsmelkerstatning
fruktpuré



Kok opp vann, og hell det over skorpen.
Bland i morsmelk/morsmelkerstatning og fruktpuré når skorpen er gjennombløt.


Småretter fra 6 måneder


Potetmos grunn-oppskrift
(gir 1-2 porsjoner)



1 potet
1 ss vann eller morsmelk
eventuelt 1 ts olje/smør

Kok poteten. Press den gjennom en sikt med en skje, eller mos den med
en gaffel.
Spe med vann (bruk kokevannet fra poteten hvis du skrelte poteten før
koking) eller morsmelk, til konsistensen er slik barnet liker den.
Tilsett eventuelt olje eller smør. Det gir retten et høyere energi-
innhold og mer smak.



Potet- og brokkolimos/kålrotmos
(1-2 porsjoner)

I startsfasen kan barnet få smaksprøver av potet og en type grønnsak om gangen. Etterhvert kan du mikse sammen flere grønnsaker i samme rett.



1 potet (ca 60 g)
40 g brokkoli eller kålrot
ca 1 dl vann
1 ts olje (olivenolje eller solsikkeolje)



Vask og skrell grønnsakene. Kok opp vann, og kok grønnsakene til de er møre.
Mos grønnsakene og spe med kokevannet til konsistensen er passe. Tilsett olje.

Rå gulrot med eple
(gir 1 porsjon)

Vitamin A i gulroten blir best utnyttet om barnet får i seg noe fett samtidig. Det er fordi at vitamin A er et fettløselig vitamin, og vitaminet suges lettere opp i tarmen sammen med fett.

½ gulrot
½ eple
1 ts olivenolje

Vask og skrell gulroten og eplet. Riv dem på den fineste raspen på rivjernet.
Tilsett olje.
Gi salaten et raskt oppkok hvis barnet ikke har fått tenner eller gommer til å tygge salaten.



Avokado og banan
(gir 1-2 porsjoner)


Denne snarretten metter godt og er fin å ha med seg på tur. I butikken gjelder det å velge en avokado som er fast, men likevel gir etter for et lett trykk på toppen og i bunnen. Du kan erstatte banan med finrevet pære, moset honningmelon eller og en melon.



½ avokado (moden)
¼ -1/2 banan



Vask avocado godt, og del den på langs.
Sett en stor kniv i steinen og vri den ut av kjøttet.
Grav ut fruktkjøttet med skje, mos det med en gaffel.
Mos bananbitene med avokadomosen.
Spe eventuelt med 2 ss brystmelk eller morsmelkerstatning.
Mosen er nå blitt deilig puré som legges tilbake i det tomme skallet for servering.



Grønnsakspuré med eple eller pære
(2-3 porsjoner)

Denne pureen er stappfull av jern og vitaminer.


1 bukett brokkoli
1 liten potet
1 bit squash
1/2 revet eple


Skjær grønnsakene i biter.
Kok dem i vann i ca. ti minutter, til de er møre.
Mos til passe konsistens.
Tilsett litt revet eple eller pære.



Aprikosmos
(Rik på jern)

Legg 250 g aprikoser i bløt i 2,5 dl vann i 8-10 timer, og kok så på svak varme under lokk i 20 minutter (i bløtvannet). Mos aprikosene med potetmoser, og press mosen gjennom en sil for å få bort seige hinner. Det blir ganske tykk mos, ca. 4,5 dl totalt (fyller ca. to isterningsbrett), og smaken blir nokså kraftig. Du kan spe den ut med mer vann, ev servere den som lunken suppe. Aprikosmos er ypperlig å blande med grøt eller spise ren som dessert.



Hovedretter


Middagsmos av høstens rotgrønnsaker
(gir ca 6 porsjoner)


De minste sjarmtrollene er ofte begeistret for rotgrønnsaker, på grunn av den naturlige søtsmaken. Grønnsakene er rike på betakaroten, fiber, folat og C-vitamin. Retten kan fryses.



2 gulrøtter
2 nypoteter
1/4 kålrot
1 liten nepe



Skrell og hakk grønnsakene i mindre terninger.
Ha grønnsakene i en kjele og dekk så vidt med kokende vann.
La retten koke over middels varme i ca. 20 minutter, til de er møre.
Mos grønnsakene til en jevn puré med omlag 1 dl av kokevannet.
Om barnet liker litt fett, kan du tilsette noe olivenolje eller soyamargarin.


Gryterett med oksekjøtt og eple
(2-3 porsjoner)


Et eple gir en god søt smak som passer godt i gryteretter. Denne smaken er som krydder for små barn. Velg et eple som ikke er for surt. Sellerien smaker enda bedre om du ”skreller” av det ytterste tynne skinnet. Lag gjerne en dobbel porsjon og dypfrys.

50 g mørt oksekjøtt
2 gulrøtter
½ stangselleri
½ eple
1 ss olje
1 dl vann
litt kruspersille
1-2 kokte poteter

Skjær kjøttet i terninger.
Skrell og skjær gulrøttene, sellerien og eplet i store biter.
Sett en gryte på middels varme med olje som dekker bunnen. Legg kjøttet i oljen når den er blitt god og varm.
Snu kjøttet, og pass på at det ikke blir brunt. Kjøttet skal bli grått.
Ta gryten av varmen, og avkjøl noe. Ha i vann, og sett gryten tilbake på
platen.
La blandingen småputre 10 minutter.
Legg i gulrot, selleri og eple. Rør om.
Fyll på med litt mer vann i gryten hvis vannet har fordampet. La blandingen koke ca 15 minutter, eller til kjøttet kjennes mørt.
Hakk litt persille og la den få et raskt oppkok før du tar gryten av platen.
Mos maten i kjøkkenmaskin til passe konsistens.
Ha i potet eller dryss tørre brødbiter i gryteretten før servering.



Kylling fra Kardemommeby
(gir 2-3 porsjoner)

Den saftige kyllingretten vil barnet garantert svelge i seg så fort han eller hun bare makter.



1 dl vann
1 kyllingfilet
1 potet
1 gulrot
1 ring ananas (eller ½ eple)
1 ss olivenolje (ekstra virgin)
½ ts kardemomme



Kok opp vannet.
Skjær kyllingen i terninger.
Skjær poteten og gulroten i små biter.
Ha kyllingen i det kokende vannet sammen med potet- og gulrotbitene og la det koke forsiktig ca 10 minutter under lokk.
Ha i oppdelt ananas-ring rett før retten er ferdig kokt.
Hell i olivenolje og kardemomme.
Ta gryten av kokeplaten.
Mos maten til passe konsistens.



Hvit fisk i folie
(gir 2-3 porsjoner)

Barn fra familier som er disponert for allergi, bør være varsomme på fisk. Epler og gulrøtter er ypperlig mat nå på høsten, nyplukket og saftige. Tilberedes middagen med "matpakkemetoden", går det raskt, og næringsstoffene bevares også godt.



1 ts olivenolje
50 g torsk, sei eller annen hvit fisk
3 ss finrevet gulrot
3 ss finrevet eple
1 kokt potet (eller kokt ris)



Smør et bakepapir /aluminiumsfolie med olivenolje. Anrett fisken på bakepapiret /aluminiumsfolie . Legg finrevet gulrot og eple over fisken. Pakk maten godt inn, og legg "matpakken" forsiktig over poteter eller grønnsaker som står og koker, eller bruk dampkoker.
Etter ti minutter kan du se etter om fisken er gjennomkokt. Mos fisken og grønnsakene sammen med potet eller ris.



Dessert


Frukt- og bærmos
(gir 1 porsjon)


Sensommerens delikate bær, som bringebær, bjørnebær og solbær, forebygger hjertesykdommer. Bærene hører også til de fruktene som inneholder mest fiber. I tillegg til smaksopplevelsen er de spennende å se på og kjenne på. Hell noen bær i en kopp, og barnet får trene opp fingergrepet.



75-100 g bær eller frukt
f.eks. banan, fersken, solbær, blåbær,
bjørnebær, bringebær, multer



Velg en eller flere sorter. Skrell frukten og fjern kjerner før du moser.
Serveres straks eller dypfrys mosen.



Tropisk frukt
(gir flere porsjoner)



1 stor banan, skrelt og hakket
1/2 liten ananas, skrelt og skjært i terninger
2 ss naturell yoghurt
6 isbiter



Mos alt sammen i en mat prosessor og server. Dette er en deilig og frisk dessert som ikke er tilsatt sukker. Ananas kan erstattes med kiwi.


Eplegrøt
(gir 1 porsjon)

Eplet bør ikke være for surt. Ønsker barnet noe variasjon, kan du bytte
eple ut med pære, plommer, eller annen frukt. Samme fremgangsmåte.

1 eple
1 ts maisenna
½ dl vann
evt litt sukker

Vask og skrell eplet, fjern kjernehuset og skjær eplet i terninger.
Gi dem et raskt oppkok i en liten kjele.
Tilsett maisenna oppløst i vann når eplet koker.
Tilsett litt sukker hvis grøten smaker surt.
Den kan også serveres med litt morsmelk/ morsmelkerstatning.



Sviskegrøt
(gir 2 porsjoner)


Svisker har en positiv virkning på hard mage. I denne fete adventstid med julebord og god fet mat, vil også andre familiemedlemmer ha nytte av denne desserten. Lag da en stor porsjon. Det finnes også økologiske svisker.
Nyper og aprikoser kan brukes på samme måte. Etter hvert er det også morsomt å blande flere fruktsorter i samme grøtblanding.



100 g svisker
(evt. 50 g svisker og 50 g aprikoser)
litt vann



Legg sviskene i bløt i kaldt vann et par timer før barnet skal kose seg med grøten.
Ha sviskene i en kjele med litt vann.
La dem koke til de har fått en fin og bløt konsistens.
Tilsett mer vann om grøten virker for fast og tykk.
Kokes det sviskegrøt til hele familien, kan du bruke litt jevning av potetmel og vann.
Bland da potetmel (start med 1 ss) med vann i en kopp, og rør det inn i sviskegrøten mens den koker.
Fjern kjelen fra platen når grøten har kokt opp på nytt.
Til større barn smaker grøten enda bedre med melk/fløtemelk.



Aprikos- og pæremos
(gir 2-3 porsjoner)


Tørkede aprikoser inneholder mye A-vitamin og jern. Ønsker minsten en mer kremaktig mos, kan du blande 2 ss barnegrøt med 4 ss morsmelk og blande i mosen.


3 tørkede eller friske aprikoser
1 stor moden pære



Skrell og skjær pæren i mindre terninger.
La frukten småkoke i en kjele med litt vann til den er mør (ca 8-10 minutter).
Mos frukten slik at konsistensen passer barnets gommer.

Det som ikke havner i barnets mage i første omgang, kan fryses.



Hjemmelaget fruktgelé
(gir 3-5 porsjoner)


Desserten kan anbefales når du får besøk av matglade venner.
De kan velge om de vil ha bare banan, eller banan og bjørnebær/blåbær blandet.

5 plater gelantin
1 banan
50 g bjørnebær/blåbær
3 dl vann 1/2 dl rød saft



Først av alt kan du klippe opp gelantinen og legge den i bløt i kaldt vann, ca 10 minutter.
Skrell bananen og skjær den i passe store biter.
Legg banan og bjørnebær/blåbær i bunnen av en bolle.
Kok opp 1 dl vann. Løs opp gelantinen i det kokende vannet. Avkjøl
Bland saften med resten av vannet (2 dl), og bland det med den oppløste gelantinen.
Hell blandingen over frukten som ligger og venter i bollen. Sett den på et kjølig sted slik at desserten stivner.
Det smaker godt med vaniljesaus som tilbehør til denne desserten.


9-12 måneder
Småretter


Moset eggeplomme med sild og dill
( 1 -2 porsjoner)

Salaten er mektig, men server gjerne brød til.
Retten får da et høyere fiberinnhold.
Det letter fordøyelsen til den lille magen.



2 kokte eggeplommer
(ta med eggehviten til større barn)
1 ansjosfilet
dill
ca. 1 skive grovt brød



Kok eggene, og ta ut eggeplommene med teskje. Tørk saften av ansjosen og hakk ansjosfileten til en grøtet masse. Finhakk litt dill. Bland alt godt sammen. Til større barn kan eggehviten også blandes i.
Velger du å smuldre brødet i salaten, kan du gjøre det til slutt.


Stuede asparges
(1-2 porsjoner)

Retten er fin å kombinere med et "voksent måltid".



100 g frisk asparges
kokende vann
25 smeltet smør eller margarin
(ev. 1 ts saft fra appelsin om barnet tåler det)



Hvis du har kjøpt hvit asparges, skal den skrelles tynt. Den enkleste måten å skrelle på, er fra hode mot fot. Du bør undersøke om aspargesen er treen ved å knekke av et stykke ved foten. Den skal knekke lett.
Legg aspargesen i kokende vann. Koketiden varierer mellom 5 - 15 minutter for grønn asparges, og 20 - 40 minutter for hvit. Ta aspargesen opp av kokevannet og la den renne godt av.
Smelt smør eller margarin, og press saft ut av en appelsin. Spis resten av appelsinen selv, og få i deg noen C- vitaminer du også.


Pink Panter´s favorittmos - Rødbetesalat
(gir 1-2 porsjoner)


Denne fargerike retten kan serveres både kald og varm. Til større barn kan du for variasjonens skyld koke rødbetene i 1/2 dl appelsinjuice i stedet for vann.



30 g rødbete
30 g potet
1 eple
1/2 dl vann
3 ss helmelk eller 1 ss rømme
1 strå gressløk



Vask og skrell grønnsakene og eplet før du skjærer dem i terninger.
Kok opp vannet, og ha først rødbetene i.
La rødbetene småkoke 15 minutter før du har i potet- og epleterninger.
Kok alt mørt, og hell av kokevannet (ta vare på kokevannet).
Avkjøl grønnsakene hvis salaten skal serveres kald.
Tilsett melk eller rømme og finhakket gressløk.
Mos salaten til passe konsistens.

(Det er en fordel å vente med små mengder spinat og rødbeter til barnet er over 6 måneder. Mikroorganismer i for eksempel munnhulen kan omdanne nitrat til nitritt som i for store mengder kan påvirke oksygentransporten i kroppen. Spedbarn under tre måneder er spesielt utsatt i og med det at hemoglobinet i spedbarnas blod ikke er ferdig utviklet.)



Gulrotsuppe med hvitløk
(gir 3-4 porsjoner)

3 gulrøtter
2 middels store poteter
1 fedd hvitløk
1/4 løk (kan sløyfes)
5 dl vann eller kraft uten salt



Gulrøttene skrelles, deles i biter og kokes sammen med poteter, hvitløk og eventuelt løk.
Sil av, men ta vare på vannet.
Mos grønnsakene godt med en stavmikser eller foodprocessor, tilsett litt av det kokte vannet til suppen er passe tykk.
Voksne kan putte i en buljongterning og litt persille på toppen.
Garantert suksess!



Brokkolipuré
(gir 4- 5 porsjoner)


ca 1 bukett brokkoli (en tykk stilk)
1/2 ss fløteost, naturel
vann

Brokkolien plukkes i små buketter, stokken skjæres i biter.
Til større barn, som liker fingermat, kan du først dampe 1/4 av bukettene knapt møre i ca1 dl vann. Sett til side.
Resten av brokkolien dampes til den er helt mør.
Ha alt i en food-processor (eller annen kjøkkenmaskin) sammen med fløteosten.
Mos til passe konsistens.
Liker barnet fingermat, kan du pynte med de resterende brokkoli-bukettene på toppen.
Serverer du retten i en glasskål, kan sjarmtrollet nyte mosens nydelige farge.


Hovedretter

Kyllingfilet med tomat og basilikum
(2-3 porsjoner)



1/2 dl vann
1 kyllingfilet (ca. 50 g)
ca. 30 g brokkoli (en liten bukett)
1 tomat
1 ss olivenolje (ekstra virgin)
ev. litt frisk basilikum
1 stor potet (ca 80 g)



Kok opp vann, og skjær kyllingfileten i terninger. la kyllingen trekke i kokevannet ca. 5 minutter.
Vask brokkolien godt, før du legger den i kjelen. Flå og finhakk tomaten før du har den i kjelen. Ha i olivenolje og eventuelt frisk basilikum.
Ta kjelen av platen når brokkolien er passe kokt. (Den er passe kokt når du uten problem kan trykke en gaffel gjennom den.)
Mos alt innholdet i kjelen sammen med postet eller ris til massen har passe konsistens.



Økologisk tomatsuppe med fisk og annet godt

Er du usikker på om barnet ditt ikke tåler fisk, lager du tomatsuppen uten fisk. Har du fersk torsk eller annet hvit fisk, kan du koke den på forhånd. Kokevannet er kraft som du bruker i suppen. Bruk derfor ikke for mye vann når du koker fisken. Bruker du ferdigrenset filet, erstattes kokekraften med buljong.

300 g rensket torsk
3 ss olivenolje
1 løk
3 poteter
2 fedd hvitløk
3 dl kraft eller buljong
1 boks hermetiske økologiske tomater
1 dl eplesider
evt. 1/2 dl fløte (økologisk)
urter som persille, gressløk, koriander eller annet
litt pepper



Skrell og skjær løk og poteter i mindre terninger. Hakk opp hvitløk, og fres hvitløk, løk og potetterninger i olivenolje i en kjele. Tilsett fiskekraft eller buljong når potetene er blanke. La potetene koke i kraften i ca 10 minutter. Tilsett tomater, eplesider og fløte. La alt koke i enda 10 minutter til potetene er møre. Ha til slutt i rensket fisk eller fiskefilet i terninger, urter. Rå fiskefilet må trekke i suppen til den er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper, og de voksne salter etter barna har fått sitt (barn skal ikke ha for mye salt!).


Dessert
Gi barna dessert!


Avokado med yoghurt
(gir 1 porsjon)



1/2 banan
like mye moden avokado
1 ss melonyoghurt

Mos alt sammen til en "grøt".
Sunt, enkelt og greit.


Melonis
(3-5 porsjoner)



1 moden kantalupmelon (300 g)
1 dl yoghurt naturell
50 g honning
saft av 1/2 sitron
litt vanilje, stang eller sukker



Vask og skrell melonen.
Fjern kjerner, og skjær kjøttet i terninger.
Mos fruktkjøttet med yoghurt og resten av ingrediensene.
Dypfrys mosen i passe porsjoner.
Bruk gjerne isposer.



Pannekaker til søndager
(mange porsjoner)



2 dl hvetemel
3 dl melk
2 egg
1/2 ss sukker
1/4 ts salt
1 ss smør



Ha mel og melk i en bolle og visp til røren er uten klumper.
Tilsett egg, sukker og salt. Visp godt.
Tilsett mer melk om røren blir for tykk.
La den stå og svelle i 30 minutter.
Rør røren godt opp fra bunnen.
Smelt smør og ha det i røren før du begynner å steke.
Stek pannekakene på middels varmet til de blir gyllenbrune.
Steker du en pannekake for mye, kan du spise den opp selv.


Hjemmelaget vaniljekrem
(gir flere porsjoner)

Smaker godt til fruktgrøter.


2 dl melk
1 ss maisenna
1 egg
1 ss sukker
litt vanilje (helst vaniljestang)

Bland melk, maisenna, egg og sukker i en kjele. Bruk svak varme. Rør godt under oppvarmingen så du får en jevn saus som varmes til den tykner.
Tilsett vaniljesukker og avkjøl raskt (sett kjelen i en kum med kaldt vann).
Hvis dette skal smake ekstra godt, kan du piske litt kremfløte stiv og bland den i til slutt.



Småretter fra 1 år

Kylling- og eplesandwish
Smør et tynt lag med myk smøreost eller majones utover brødskiven. Hakk rester av kyllingkjøtt. Legg det på skiven og smør revet eple over. Revet gulrot eller knust ananas kan erstatte eple. Drypp med litt sitronsaft eller flytende honning. La barnet få et par agurkskiver som tilbehør.



Frisk sommersalat med grapefruktkaramelldressing
(gir 4 porsjoner, og kan deles med hele familien)

Dette er fin og god turmat, og smaker godt i skog, mark og på stranden. Tomatene må være ordentlig modne.



minstens favorittbrød
4 ferske modne tomater
(1/2 rødløk for de voksne)
1 boks tunfisk i vann
oliven
olivenolje
1 ss sukker
saften av 1 grapefrukt
saften av 1 appelsin
(salt og pepper til de voksne)
ferske urter (fersille, basilikum, timinan)



Åpne tunfiskboksen og gi den litt luft og et par skvetter god olivenolje.
Flå tomatene, og hakk dem fint opp. Til voksne kan du skjære tomatene i tykke skiver og rødløk i tynne skiver.
Dressingen lager du ved å blande sukker, grapefrukt- og appelsinsaft i en liten kjele som kokes inn til det blir en sirup. Sirupen skal få litt karamellfarge. Tilsett 1 ts vann og rør inn olje.
Bland tunfisk og dressing. Til de minste kan du blande i litt finhakket tomat. De voksne kan få tomaten dandert på salaten til slutt.
Spises med brød og et par oliven.
Pynt med grønne urter.
Til de aller minste kan du blande inn litt oppsmuldret brød, eller smøre salaten direkte på skiven.



Omelett med sopp eller brokkoli
(2 til 4 porsjoner)


I omeletten kan man bruke de grønnsakene og urtene man har på huset . Har barnet sine favoritter, så bruk dem. Sopp, brokkoli, tomat, squash osv.

2 egg
1 ss fløte
1 ss vann
1/2 ss opphakket løk/vårløk
4-5 middels store sjampinjong eller små brokkolibuketter
1 knivsodd hvitløk
1 ss olivenolje
ev 1 tomat
persille
1 knivsodd estragon



Pisk sammen egg, følte og vann til en røre med gaffel, eller i en mikromikser.
Skrell og hakk løken i fine små biter.
Skjær sjampinjongen i tynne flak.
Gjør klar hvitløken.
Bruk stekepanne og stek løken mør i olivenolje.
Ha sopp og hvitløk i pannen.
Skjær tomaten i strimler. Bland dem i.
Hell eggblandingen over grønnsakene.
Dryss over en liten teskje med hakket persille og en knivsodd estragon.
Skru ned varmen, og sett lokk på pannen.
Omeletten er serveringsklar når den er stivnet, men overflaten kan være kremaktig.


Grønnsakspasta
(2-3 porsjoner)

Pasta er best når den er fersk og nykokt, men den kan likevel ligge i kjøleskap og spises kald neste dag.
Lager du pastaretten til hele familien, moser du bare de grønnsakene som den minste skal ha.

50 g aspargesbønner
1/4 squash i terninger
1/4 gul paprika i biter
3 ss olivenolje
ca 150 g pasta



Kok opp ca 1 dl vann i en kjele.
Ha aspargesbønner, squash og paprika i det kokende vannet ca ett minutt.
Mos grønnsakene i en mat prosessor eller annen kjøkkenmaskin.
Bland grønnsakene og olivenoljen til en saus.
Kok pastaen i vann tilsatt noe salt.
Bruk pastaskjell, penne eller annen pastatype.
Sil av vannet.
Bland pasta og saus.
Nå er pastaretten klar til å spises.

Ovnsbakte poteter (i stedet for chips)

Ovnsbakte poteter er god fingermat med bare rømmedipp som tilbehør. Potetene kan tilsettes ulike krydder og urter som hvitløk, paprika, estragon, persille eller timian.

1-2 potet pr. barn
4 ss olivenolje
2 ss finhakket persille (kan sløyfes)
salt og pepper
revet ost (kan sløyfes)



Vask potetene godt, behold gjerne skallet på.
Del potetene i 5-6 båter og legg dem i en smurt ildfast form eller panne. Små poteter deles i to.
Pensle med olje.
Dryss eventuelt over persille eller andre krydder.
Vær forsiktig med salt og pepper til små barn.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gylne og litt sprø. strø eventuelt ost over nå det er ca. 10 minutter igjen av steketiden.



Rømme-Dipp

2 1/2 dl lettrømme
1/2 dl finhakket persille
1/2 del finklipt gressløk eller 2 fedd finhakket hvitløk
ev. li1 ss appelsinjuice

Bland lettrømmen med grønt og ev appelseinjuice.

En annen god dipp som også kan brukes, er moset avokado med litt sitron/appelsin.



Grissini

I denne oppskriften er sesam og rosmarin tilsatt for å sette smak på pinnene. De tynne brødpinnene blir ganske tørre, og kan oppbevares i flere dager, gjerne i en tett boks. Ypperlig for de små å gnage på!
Oppskriften gir ca. 64 pinner.



50 g gjær
3 dl lunket vann
3/4 dl olivenolje
1 ss sukker
2 ts salt
1 liter hvetemel
tørket rosmarin
sesamfrø

Smuldre gjæren i en bolle sammen med sukker, salt og litt av vannet til en jevn røre.
Ha i olivenolje og resten av vannet.
Rør inn nesten alt melet, bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Ta deigen ut av bollen og elt kraftig, ha i eventuelt mer mel til deigen blir fast.
Del deigen i to, og bland 2 ss tørket rosmarin i den ene halvdelen. La den andre være, men la begge halvdelene heve i hver din bolle med et kjøkkenhåndkle over i ca 30 minutter.
Sett ovnen på 170 grader.
Elt rosmarindeigen kraftig på bakebordet, og del i to. Del hver av disse i to igjen, og så alle fire delene i to, og gjenta to ganger til , så har du til sammen 32 deigbiter.
Rull deigen ut i smale stenger, omtrent så lange som kortenden av en bakeplate (ca. 35 cm - de drar seg litt samme under steking).
Pensle med litt varmt vann, og stek rosemarinbrødene midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Mens du steker gjør du det samme med den andre halvparten. Del i 32 deler, fukt med varmt vann, og rull disse deigpinnene i sesamfrø før du legger dem på bakeplaten.
La grissiniene avkjøles på bakeplaten uten håndkle over.

Hovedretter fra 1 år


Hovedrettene for barn over tolv måneder passer for hele familien. Men husk å tilsette salt go sterke krydder etter at den minste har fått sin del på tallerkenen! Frister disse rettene resten av familien, kan du doble eller tredoble oppskriftene avhengid av hvor mange dere er.



Spagetti med spinatsaus
(3-5 porsjoner)

150 g frisk spinat
2 ss ikuvebikhe
1/2 fedd finhakket hvitløk
4 ss olivenolje
2 ss nyrevet mild ost
150 g spagetti

Vask spinaten.
Varm 2 ss olje i en kjele, og fres hvitløken myk.
Ha i spinaten, og fres den også myk.
Vær forsiktig med varmen! Avkjøl spinaten, og sil av vannet.
Ha spinat, olivenolje og ost i en food processor eller hurtigmikser.
SEtt i gang maskinen og la den gå til sausen blir fin og myk.
Kok spagetti etter anvisning på pakken.
Sil av vannet.
Bland spagetti og spinatsausen godt.



Fiskeboller
(3-5 porsjoner)

Har dere tilgang på fersk torsk eller annet fersk fisk, er dette førstekalsses mat for små barn. Lag gjerne en dobbel porsjon, og dypfrys bollene i porsjonsstørrelser. Et par fiskeboller kan være familiens matkos med barnet tidlig på dagen, når mor og far for eksempel skal ut på besøk eller spise på restaurant senere på kvelden.

150 g skinnfri torskefilet, hyse eller sei
1/2 egg
1-2 ts finhakket dill (eller persille)
1-2 ts potetmel
1-2 ts rømme eller melk

2 dl vann

Tilbehør til en porsjon:
1 ss finhakket agurk, skrelt, frøene fjernet
litt rømme eller crème fraîche, ev yoghurt
potet eller ris

Kjør fisken i food processor eller hurtigmikser.
Bland i egg, dill, potetmel og rømme og kjør massen til den er jevn og fin.
Varm vannet.
Bruk hendene og rull små fiskebolle rpå størrelse med en babynese.
Legg fiskebollene forsiktig i vannet og la dem trekke på kokepunktet i 10 minutter.
Ta en bolle og kjenn etter om den er gjennomkokt.
Server retten med poteter eller ris, hakket agurk og rømme.



Fisk i form
Obs: fra 1 1/2 år, gir 4-6 porsjoner

Prøv denne oppskriften på dem som vanligvis ikke liker fisk.

3 ss smør
4 ss hvetemel
6 dl melk
1 ss sukker
1/2 ts salt
4 ss ketschup
400 g torskestykker
1 purre eller løk
revet ost

Smelt smøret i en kjele og tilsett mel mens du visper godt.
Tilsett melken gradvis for å unngå klumper.
Ha i sukker, salt og ketchup i den hvite sausen.
La sausen putre på svak varme i ca. 3 minutter.
Smør en ildfast form og legg torskestykkene i formen.
Hakk purre eller løk og dryss den over fisken.
Hell sausen over fisken.
Stek den først midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
Dryss oost over og stek videre i 10 minutter.
Server med kokte poteter og salat.


Dessert fra 1 år

Riskrem med bringebærpuré
(3-5 porsjoner)

Når kokken først skal lage god dessert til minsten, bør også resten av familien få nyte godt av det.
Denne oppskriften er derfor beregnet til ca. 4 voksne personer.



ca. 1/2 liter risengrynsgrøt
1-2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Ca. 2 dl kremfløte



Lag en ekstra stor porsjon med grøt en lørdag.
La det være grøt igjen som du lager riskrem av.
Rør inn litt sukker mens grøten ennå er varm.
Dryss sukker over, og dekk den for å hindre at det danner seg en hinne mens grøten står til avkjøling.
Rør grøten opp og smak den til med vaniljesukker.
Pisk kremfløten stiv og rør den i.

Bringebærpuré
150 g bringebær (frisk eller dypfryst)
ca 30. g melis

Kjør bær og melis med stavmikser eller food proscessor til en saus.
Sil sausen.
Tilsett eventuelt litt vann hvis sausen er for tykk.


Blåbærmuffins
(20-25 stk)


Muffins er passe stor for en søt liten barnehånd, og innholdet ikke for stort for en søt liten barnemunn. Bruker du frosne blåbær kan de blandes i røren uten å misfarge.



100 g margarin
1 1/2 dl sukker
2 egg
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 ss rømme
3 dl frosne bær



Smelt margarin, ha sukker i en bolle, og hell margarinen over.
Tilsett ett og ett egg under kraftig visping.
Sikt i melet, blandet med bakepulver.
Ha i rømme, og rør til slutt inn de frosne bærene med lett hånd.
Fyll muffinsformer, ca halvfulle.
Stek midt i ovn 200 C i 15 minutter.



Bærpai

Her kan alle typer bær brukes. Plommer passer også. Del plommene i to. Fjern steinene i plommene og legg dem tett i tett i bunnen av paiformen.



Paibunn:
60 g myk margarin eller smør
2 ½ dl hvetemel
1 dl melis
100 g kesam (eller cottage chees)



Fyll:
½ - 1 liter bær
1 ½ dl sukker
2 egg
2 dl 10% fløte
2 ts vaniljesukker /1 vaniljestang



Ha alle ingrediensene til paibunnen i en matprosessor/hurtigmikser, og la maskinen jobbe med deigen til den blir myk og smidig.
La deigen ligge en liten stund i kjøleskapet hvis den er litt myk og varm.
Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel, og forstek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl.
Legg bær eller annen frukt i bunnen av paiformen. Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløtemelk, sukker og vaniljesukker og hell det over bærene eller frukten.
Stek paien ferdig ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Server paien lunken.
_________________





Sist endret av veronica lø. jan. 28, 2006 14:20, totalt endret 2 ganger
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: ma. jan. 23, 2006 12:01    Emne: Svar med sitat

den der var utrolig kjekk da Smile den må jeg kopiere og legge over til pcen min Smile
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Sander&Sabine mamma
Administrator


Registrert: 21.10.2005
Innlegg: 27857
Bosted: Loesmoen, Hokksund 32år!! :)

InnleggSkrevet: ma. jan. 23, 2006 14:02    Emne: Svar med sitat

me too..... Wink
_________________



Et barn er en engel hvis vinger krymper i takt med at bena vokser!!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: sø. feb. 12, 2006 16:13    Emne: Svar med sitat

Barnematingredienser som er greit å ha i matskapet


- pupp/morsmelkerstatning
- skorper
- grovt hvetemel, Nordkronen
- maisenna
- potetmel
- potet og gulrot
- eple og banan
- olivenolje – exstra virgin
- smør
- frossentorsk i stk.
- pasta
- smør
- urter
- rå kyllingfilet
- flere grønnsaker
- rømme
- mørt kjøtt
- avokado
- egg
- krydder som koriander, muskat, kanel, basilikum, timian, ingefær,
oregano


MAT OPPSKRIFTER FOR LITEN

Søtpotet (fra 4-5 måneder, gir 1-2 porsjoner)
ca 60 g søtpotet (som størrelsen på en potet) 1 ts smørVask søtpoteten godt før du koker den i vann på samme måte som du koker vanlig potet (eventuelt dampkok). Søtpoteten er ferdig kokt når du uten problem kan stikke en kniv gjennom den. Fjern skallet, og mos med gaffel. Bland mosen med litt margarin. Spe med morsmelk eller vann hvis mosen er for tykk.

Brokkolipuré (fra 8 måneder, gir 4- 5 porsjoner)
ca 1 bukett brokkoli (en tykk stilk) 50 g fløteost, naturel vannBrokkolien plukkes i små buketter, stokken skjæres i biter. Til større barn, som liker fingermat, kan du først dampe 1/4 av bukettene knapt møre i ca1 dl vann. Sett til side. Resten av brokkolien dampes til den er helt mør. Ha alt i en food-processor (eller annen kjøkkenmaskin) sammen med fløteosten. Mos til passe konsistens. Liker barnet fingermat, kan du pynte med de resterende brokkoli-bukettene på toppen. Serverer du retten i en glasskål, kan sjarmtrollet nyte mosens nydelige farge.

Sviskegrøt (fra 4-5 måneder, gir 2 porsjoner)
Svisker har en positiv virkning på hard mage. I denne fete adventstid med julebord og god fet mat, vil også andre familiemedlemmer ha nytte av denne desserten. Lag da en stor porsjon. Det finnes også økologiske svisker. Nyper og aprikoser kan brukes på samme måte. Etter hvert er det også morsomt å blande flere fruktsorter i samme grøtblanding.
100 g svisker (evt. 50 g svisker og 50 g aprikoser) litt vann -Legg sviskene i bløt i kaldt vann et par timer før barnet skal kose seg med grøten. -Ha sviskene i en kjele med litt vann. -La dem koke til de har fått en fin og bløt konsistens. -Tilsett mer vann om grøten virker for fast og tykk. -Kokes det sviskegrøt til hele familien, kan du bruke litt jevning av potetmel og vann. -Bland da potetmel (start med 1 ss) med vann i en kopp, og rør det inn i sviskegrøten mens den koker. -Fjern kjelen fra platen når grøten har kokt opp på nytt.
-Til større barn smaker grøten enda bedre med melk/fløtemelk.

Blomkål med tomatsaus (fra 6 mnd, gir ca 4 porsjoner)
ca. 150 g blomkålbuketter 2 ss smør 3-4 flådde tomater uten frø, grovhakket 30 g revet norvegia Kok blomkålbukettene møre i en dampkoker eller kjele tid de er myke - omlag 12 minutter. I mellomtiden varmer du smøret i en kjele. Ha i tomatene og la dem surre til de er myke. Ta kjelen av varmen, og ha i osten. Rør til den smelter. Bland blomkål med tomat - og ostesaus, og rør (mos) til passe konsistens.

Blomkålsalat (fra 6 måneder, gir 1-2 porsjoner)
Blomkålen kan byttes ut med brokkoli. Har familien ellers en av grønnsakene til middag, bruker du det. Større barn kan du servere fisk eller kalkunskinke som tilbehør til salaten.
ca 1 dl vann ca 1/4 av et blomkålhode 1ts smør 1 ss malt daggammelt brød 1 ts finhakket persilleKok opp vannet i en liten kjele. Rens blomkålen, del den i buketter og la dem koke i vann (ikke glem lokk!) til de er godt møre. Ta blomkålbukettene opp, og la dem renne av. Smelt smøret, og tilsett malt brød og persille. Knus blomkålen med gaffel, og bland i resten av ingrediensene

Sellerirot i tyttebærsaus (fra 6 måneder, gir 2-4 porsjoner)
150 g sellerirot 1 dl vann 1/2 liten gulrot 1 ss tyttebær 50 g grønne bønner eller brokkoli 1/2 ts sukker 1 ss smør eller olivenolje Vask, skrell og skjær selleriroten i små terninger. Kok dem i vann til de er knapt møre. Skrell og skjær gulroten i små terninger. Vask og rens bønnene eller brokkolien. Ha i halvparten av tyttebærene, gulrot, bønner/brokkoli og sukker i kjelen med selleriroten. Kok på svak varme til alt er mykt. Mos alt til passe konsistens. Tilsett smør/olje og resten av tyttebærene før servering. Kokt ris smaker godt til!

Eksotisk kyllingsuppe (fra 6 måneder, gir ca. 1 liter)
1 stor kylling delt i ca 8 stykker med overflødig fett fjernet. 2 liter vann 3 store gulrøtter, grovhakket 1 purre i skiver (det hvite og lysegrønne) 2 persillestilker, hakket 1-2 selleristenger 2 dl isbergsalat /kinakål 2 vårløk 1 håndfull koriander (ca 2 ss hakket) 3 ss olivenolje (evt. ingefær, kokosmelk, risnudler, salt og pepper til større familiemedlemmer) Legg kyllingstykkene i en stor kjele og hell over vannet. Kok langsomt opp, og fjern eventuelt skum på overflaten. Tilsett gulrøtter, purre, persillestilker og selleristenger. La alt småkoke i omlag 1 time. Skum av, og tilsett mer vann om nødvendig. Ta ut kyllingstykkene, og rens kjøttet fra beinet. Sett kjøttet til siden. Ta kjelen av platen. Avkjøl, og fjern fettlaget fra overflaten. Sil kraften over i en ren kjele eller bolle gjennom en sikt. Kok opp mengde kraft som dere skal ha til middag denne dagen, og frys resten av kraften til annet bruk senere. Tilsett isbergsalat, vårløk (ca 1-2 cm lange stykker), koriander, risnudler , det kokte kyllingkjøttet og litt olje. Ta av porsjonene med kyllingkjøtt, kokekraft og grønnsaker som minsten skal ha, og mos det til det får en passe konsistens. Frys gjerne noen porsjoner til senere bruk. Suppen som resten av familiemedlemmene skal ha, kan tilsettes litt riflet fersk ingefær, kokosmelk og risnudler. La suppen koke til nudlene er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper
**************


Fiskekaker med persille
Fiskeboller er ypperlig fingermat. Mange fiskehandlere lager fiskefarse. Med kjøkkenmaskin lager du raskt egenkomponert farse. Farsen kan også lages kvelden før. Ikke stek kakene for mye, for små barn skal ikke serveres mat som er mye stekt. Det går fint an å doble porsjonen hvis du har mye fisk. Frys de fiskekakene dere ikke spiser opp.
500 g torskefilet (eller filet fra annen fisk du lett får tak i, hyse, lyr, steinbit osv.) 500 g melne poteter, f.eks. Kerrs Pink 1 egg (sløyfes hvis barnet er disponert for allergi) 4 ss melk (litt salt i porsjonen som er beregnet til resten av familien) 4 ss finhakket persille litt hvetemel 1 ss smør 2 ss solsikkeoljeLa fisken trekke i vann til den er gjennomkokt. La den renne av. Kok potetene med skallet på, slå av kokevannet og skrell dem mens de er varme. Press potetene gjennom en sikt og ha massen i en bolle. Tilsett fisken, og bland godt. Bruk gjerne en tresleiv, og la barnet hjelpe til hvis han eller hun viser initiativ. Visp sammen egg og melk. Ha i hakket persille før du blander alt sammen med fiskefarsen. Rør til deigen er jevn, og dekk til bollen før du setter den i kjøleskapet. Der kan den stå et par timer , eller natten over. Form runde, flate kaker av fiskefarsen og dryss mel over. Varm opp smør og olje i en stekepanne og stek fiskekakene til de er gylne. La fiskekakene få avkjøle seg på kjøkkenpapir før de havner i klypene på minsten.

Standard grøt
(Bruk sammalt hvete som er tilsatt jern -Nordkronen)
2 ss sammalt hvete 1 dl vann 1 dl melk/morsmelk 1 ss bananpuré eller eplepuré · Bland sammalt mel, vann og melk i en kjele. · Kok opp under omrøring. · La grøten koke 6-7 minutter. · Spe med mer melk hvis barnet synes grøten er for tykk. · Rør banan- eller eplepuré til slutt, og server. **************

Havregrynsgrøt (fra 6 måneder, gir 2-4 porsjoner)
1 dl havregryn, økologiske 2,5 dl vann eller vann blandet med litt melk eplemos Bland alt kaldt. Varm opp under omrøring, og la grøten koke ca 5 minutter. Smaker godt med litt hjemmelaget eplemos på toppen. Eplemos: skrell og skjær eplene i mindre biter. Kok eplebitene til de er møre, knus dem, og tilsett sukker til eplemosen er passe søt.


Moste grønnsaker med ost (fra 9 måneder, gir 4 porsjoner)
Har dere andre grønnsaker som brokkoli og blomkål i kjøleskapet, kan de også brukes. Retten er rik på kalsium, folat, vitamin A,B og C. Kan fryses.
1/2 kålrot 1 gulrot 2 1/2 dl melk 30 g revet cheddarost Skrell og hakk grønnsakene. Ha grønnsakene i en kjele sammen med melken. Kok opp, og legg på lokk. La det småkoke i 20 minutter. Ta kjelen av varmen når grønnsakene er mye. Rør inn osten til den smelter. Mos til passe konsistens.


Squash og eple (fra 6 måneder, gir 4 porsjoner)
Det er lettere å få barnet til å spise grønnsaker hvis du blander dem med frukt.
500 g squash 1 epleSkrell og finhakk squash og eple. Kok squashen i omlag 7 minutter. Tilsett eple og la det koke i enda 10 minutter til (squashen må være mør). Mos til jevn puré

Pasta (penne) med brokkoli og vitamin D (fra 9 måneder, gir 3-5 porsjoner)
Jeg har møtt noen barn som i tidlig alder strekker seg over bordet etter olivenskålen. Ha barnet ditt denne lidenskapen, kan du hakke opp et par olivener i denne retten. De minste skal ikke ha mye salt, men salttilførselen fra en liten ansjosfilet har liten betydning, og minsten har bruk for litt ekstra D-vitaminer nå i vinterhalvåret. Bella bambinos
150 g penne (pasta), økologisk 1 ss olivenolje 1/2 fedd finhakket hvitløk 1 ansjosfilet 1 dl vann 50 g brokkoli evt. steinfrie grønne olivener 1 ts finhakket basilikum olivenoljeKok penne etter anvisning på pakken. Varm oljen i en kjele. Ha i finhakket hvitløk og ansjosfilet Fres blandingen til ansjosen er oppløst. Tilsett vann. Del brokkolien i små buketter før du har den i kjelen. La det koke i 5 minutter. Ha eventuelt i olivener. Skru ned varmen, og la kjelen putre enda 5 minutter slik at alle smakene blandes godt. Mos sausen til konsistensen passer barnet. Bland saus, penne og basilikum i en bolle. Hell over litt ekstra olivenolje hvis dere liker det, og pynt med en oliven eller to.
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
sarse
superskribler`n


Registrert: 27.10.2005
Innlegg: 32604
Bosted: her hjemme

InnleggSkrevet: sø. mars 05, 2006 15:46    Emne: Svar med sitat

sarse skrev:
Barnematingredienser som er greit å ha i matskapet


- pupp/morsmelkerstatning
hihi så først nå at jeg har skrevet pupp´morsmelkeerstatning, ser for meg pupper i kjøkkenskapet jeg nå Laughing
_________________
Gutt 01, Jente 06, Gutt 07, Gutt 09

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Annonsør






Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
veronica
Administrator


Registrert: 21.10.2005
Innlegg: 22073
Bosted: Bor i Hønefoss og er en 79 modell :)

InnleggSkrevet: sø. mars 05, 2006 19:48    Emne: Svar med sitat

Hehe! Very Happy
_________________



Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
ida
Rakett fingrer...
Rakett fingrer...


Registrert: 25.10.2005
Innlegg: 4012
Bosted: her inne...

InnleggSkrevet: sø. april 02, 2006 21:21    Emne: Svar med sitat

sarse skrev:
sarse skrev:
Barnematingredienser som er greit å ha i matskapet


- pupp/morsmelkerstatning
hihi så først nå at jeg har skrevet pupp´morsmelkeerstatning, ser for meg pupper i kjøkkenskapet jeg nå Laughing
Laughing
_________________
~mamma til Kaia -00 og Julian -05~[img]http://bestsmileys.com/cleaning/12.gif[/img]
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Småbarnstid Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 2 timer
Side 1 av 1

 

Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no